Jocurile Sportive

Mișcarea trebuie să facă parte din viața fiecăruia dintre noi pentru ca ea ne ajuta sa fim mai sănătoși și mai plini de energie pentru întreaga zi. Este de apreciat ca exista în școli ora de educație fizică în care cei mici învață de la o vârstă foarte frageda cât de importanta este mișcarea și ca trebuie sa ocupe si ea o parte importanta din viata lor la fel ca mâncarea sănătoasă și odihna.

Mișcarea poate fi efectuata atât într-un grup organizat cât și individual unde fiecare poate sa faca un anumit tip de exerciți pentru întreaga clasă de mușchi. În ce privește mișcarea pe care o fac cei mici la scoală se înscriu atât unele exerciții de relaxare și încălzire cât și unele sporturi practicate in grupuri de elevi unde pot învață unele jocuri cum sunt fotbalul, voleiul, baschetul, care pot fi practicate intens pentru cei care doresc sa facă parte din echipa școlii. Cu aceste sporturi elevii pot participa la diferite concursuri competiții organizate intre școli unde vor fi testați cât de buni sunt și dacă pot face o pasiune din asta ca pe viitor sa se înscrie la un club sportiv pentru a face performanta.

jocuri-sportive-volei-pe-plaja

Este foarte adevarat ca unii părinti ajung sa apeleze la scutiri medicale pentru copiii mai slăbuți sau cei care par mai sedentari și bolnăvicioși considerând ca sportul practicat la scoală i-ar putea cauza vreun rău. Însă doar prin mișcare, adaptata după fiecare copil în parte și după potențialul sau fizic, vor putea creste armonios și organismul lor va deveni din ce in ce mai puternic. Trebuie sa înțelegem foarte bine cât de importanta este mișcarea și sportul în general pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Cu siguranță multi copii stau foarte mult la calculator încercând sa joace unele din jocurile cu volei sau alt fel de sport, însă acest lucru nu face mișcarea în locul lor. Cred ca pot învață din jocurile lor ca este foarte distractiv sa te joci alături de alți copii și sa participi la competiții unde sa iți dai toată silința ca echipa ta sa câștige primul loc și în felul acesta creste și prestigiul școlii din care faci parte. Printre cele mai importante sporturi practicate la scoală se număra voleiul, un sport care poate fi jucat lejer atât de fete cât și de băieți formând doua echipe și fiecare echipa în parte trebuie sa se străduiască sa lovească mingea fără să o scape pe terenul lor ca sa nu piardă puncte.

Cu siguranță copiii se joacă și afară acest sport, cu prietenii de la bloc, însă este nevoie de un fileu înalt peste care sa fie aruncata mingea. Încercați să nu ratați nicio ocazie în care sa va scoateți copiii la mișcare în aer liber, doar asa ei se vor căli mai mult, vor fi mai puternici și mai încrezători în forțele lor proprii. Sunt o grămadă de astfel de prilejuri în care sa fiți împreună și în același timp sa faceți și mișcare pentru un plus de energie și relaxare adunând amintiri frumoase pe care cei mici nu le vor uita niciodată.

Nu fii egoist ...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.