Mai mulți vizitatori din Google Search …

Cum putem atrage mai mulți vizitatori din Google Search?

Mulți ne punem această întrebare, mai ales atunci când vedem că sunt site-uri sau bloguri care primesc foarte multe vizite din Google Search, cu toate că nu au scoruri SEO foarte strălucite.
Tot secretul se află în găsirea cuvintelor cheie potrivite.
Nu conteză cât de bună este reputația unui site, în cazul în care cuvintele cheie pentru care este afișat în SERP pe primele 5 poziții nu au un volum de căutare suficient, el nu va primi nici vizitatori datorită motoarelor de căutare.
În schimb, în cazul în care un site apare în SERP pentru niște cuvinte cheie cu un volum de căutare suficient de mare, poate obține un număr important de vizualizări, chiar dacă nu apare printre primele 10 poziții.
În concluzie:
Foarte importantă este căutarea unor cuvinte cheie cu un volum mare de căutare, dar cu o prezență scăzută pe alte site-uri.

Ce instrumente avem la dispoziție pentru a găsi cuvintele cheie potrivite?

Există Google.com/trends. Acesta este un serviciu care oferă statistici destul de ușor de interpretat despre volumul de căutare pentru cuvintele cheie. Marele dezavantaj al acestui serviciu este acela că nu oferă statistici destul de detaliate pentru a fi de un real folos posesorilor de site-uri cu scoruri SEO mici.

Un alt serviciu Google foarte util, aș putea spune că este singurul cu adevărat util tuturor posesorilor de site-uri, este Google AdWords. Acesta este serviciul cu ajutorul căruia puteți să vă promovați site-ul / blogul contra cost, prin campanii CPC sau CPM. Chiar dacă va trebui să cheltuiți ceva bănuți, acest serviciu vă va oferi în timp util, indirect, informații atât despre volumul de căutare, concurență, cât și despre cele mai potrivite cuvinte cheie.

Mai există serviciul Google Search Console. Un serviciu care vă oferă informații foarte utile despre felul în care apare site-ul în SERP, dar și sfaturi utile pentru a putea avea un site cât mai vizibil. Astfel vă puteți îmbunătăți performanțele anumitor cuvinte cheie.

Există mari șanse să-mi spuneți că nu ați aflat nimic nou din acest articol, asta înseamnă că aveți ceva experiență în acest nou domeniu, dar asta nu înseamnă că nu există și alte persoane care pot considera acest articol util, tocmai de aceea vă rog să-i ajutați și pe cei mai puțin inițiați în acest domeniu, aducând informații noi și utile. Aveți la dispoziție Comentariile pentru a putea face acest lucru.
Vă mulțumesc!

Nu fii egoist ...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter