Povești cu mașina neagră de salvare

Au apărut pe Facebook tot felul de povești despre ambulanța neagră care pândește copiii pentru a-i deposeda de organe.

Aceste povești sunt cusute cu ață albă, dar sunt întreținute de neîncrederea de care se bucură autoritățile statului.

Există niște poze care circulă pe rețelele de socializare cu o ambulanță neagră destul de dubioasă, dar totuși ….

Ambulanta neagra

isteria cu „Ambulanta neagra care răpește copii”

Dacă ar exista o astfel de grupare mafiotă care să se ocupe cu traficul de organe în stil barbar, ar atrage atenția asupra lor folosind o mașină dubioasă? Ar fi ca și cum ți-ar intra hoțul în casă în costum cu luminițe, bătând din talangă.

Dacă cineva ar dori cu adevărat să se folosească de o ambulanță pentru astfel de „activități” ar putea cu ușurință să facă rost de o mașină identică cu o ambulanță obișnuită, chiar ar putea pune numerele de înmatriculare ale unei mașini de ambulanță reală.

Cu atâtea știri despre corupți și corupători, nu-i de mirare că lumea nu mai are încredere în instituții ale statului. Am auzit oameni spunând chestii de genul „oricum sunt toți mână-n-mână, se acoperă unii pe alții, trebuie să ne ferim singuri copiii de primejdii”.

Astfel de zvonuri alarmiste nu reprezintă decât un alt gen de terorism, un fel de terorism psihologic. Nu știu cui i-ar putea servi acest terorism, știu că seamănă al dracului de tare cu zvonurile pe care le răspândeau unii activiști ai aparatului de partid și de stat de dinainte de ’89 despre copiii răpiți de sectanți diabolici.

Cred că ar trebui să existe o instituție abilitată care să reușească să înăbușe aceste zvonuri direct în mediul în care se propagă si nu prin cenzură, ci cu ajutorul argumentelor logice susținute de informații bogate și reale, pentru că pot fi destul de periculoase. În urmă cu câțiva ani isteria cuprinsese destulă lume încât să existe cazuri de echipaje de ambulanță legitimate cu forța, agresate și chiar sechestrate de către oameni de rând, bine intenționați, dar orbiți de furie.

Ce credeți despre aceste zvonuri?

 

Nu fii egoist ...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.